Sunday, October 19, 2008

Tart Sekundang

salam diary,
ni gambar tart sekundang yang aku jual ever since 2005.. dah masuk 3 thn dah... mmg sedap.. dan alhamdulillah, sambutan yang diterima tahun ni amat menggalakkan.. sampaikan kakak yang buat tu pun tak menang tangan and 2 3 round gak la buat kuih nih.. alhamdulillah.. rasanya aku je la so called agen kuih raya dia yang paling bagus.. untuk tart sekundang ni la. eheheh.. sebab aku tengok orang lain tak de pun amek berkotak2.. aku je... coz mmg tahun ni aku concentrate more on selling tart sekundang ni.. walaupun ada jugak jual almond london akak ni.. almond london yg dia buat pun sedap.. ada few friends yang comment.. depa kata sedap..

Dah ada permintaan untuk Hari Raya Haji ni.. tapi belum pasti.. kene tanya empunya badan dulu... yang pasti Raya tahun depan insya allah ada... bagi yang nak mencuba atau pun yg sudah mencuba, tunggu raya tahun depan la.. insyaallah akan dibuka jualan untuk tart sekundang!


 Tart_Sekundang_48cfd89ad2d4f

below are some of the testimonial from those yang dah pernah rasa tart nih..

Testimoni 1
Tart sekundang tu memang sedap. Saya tetiap tahun order ngan Harsa. Harsa, sila amik order che nooo... sempena ramadhan... jenuh dah order nie...
Pada pendapat che la kan... dough dia tu sendiri memang ada citarasa yang tersendiri. Tak pernah jumpa rasa yang sebegitu kat memana tart yang lain. Atau combination kulit dan inti yang serasi itu yang menjadikan rasanya begitu special ? Apakah rahsianya ek ? - Awa

Testimoni 2
HARSA... ni nak cerita pasal Sis in law liza yg terlalu gila kan Tart Sekundang Harsa yg liza beli hari tu:

liza order 100 kan, 50 kat rumah, 50 kat kampung. utk mom inlaw liza kasi biskut lain Badam bercoklat.

then balik dr kg, liza buat mini opn hse utk inlaws dtg beraya.. so keluarlah segala kerepek dan biskut. Liza plak buat macaroni bakar, nasi impit n ayam masak serai...sis in law ni hantu macaroni so dia dook lah mengadap macaroni tanpa memandang biskut2 kat meja.

dah makan we all berkumpul kat meja biskut sambil stori mori pasal raya. sekali dia terpandang tart sekundang harsa tuh... mak ai... cantiknya biskut... komen sis in law... liza kata makan dulu, nnt rasa sesedap kecantikan biskut tu... after try 1, dan lagi dan lagi.... last2 dia kata ...perut akak dah kenyang sgt tp tart ni sedapppp sgt.

cerita tart tk habis mlm tuh. Esoknya dia pi stori kat kengkawan office...katanya... I makan tart kat rumah adik i sedaaap sgt, cantikk sgt. dgn cerita dia tu, kawan2 opis tergoda. Itu yg liza call harsa tanya boleh order lg tk. Then bila harsa kata tk leh, dia frust trus masuk internet, search. Kebetulan ada org katanya pandai buat sanggup terima order.

Semalam dia call liza suruh dtg rumah dia try tart sekundang yg dia order dr johor tuh... Dia frusst sgt sbb rupa dan rasa tak seperti harsa punye tu. Memang, liza rasa pun tk sesedap sekundang harsa...tk gebu, tk cantik dan bunga nya tk sekembang sekundang harsa. yg best tu. jelly yg disangka ceri tuh dipotong ikut suka hati jer...

Dek kesian, liza balik rumah (sib baik rumah dekat), liza korek balang ada lah dalam 10 biji tinggal tart sekundang harsa....liza kasi semua kat dia... punya dia happy . Katanya.. kalau boleh raya haji ni tolong order ... thn depan pun nak jugak...hahahha.. boleh ker harsa raya haji ni?

Itu lah kisah Sis in law liza dan tart sekundang harsa... - Liza

Testimoni 3
tart sekundang tu mmg sedap.... x jemu makan – Eija

Testimoni 4
ia adalah sejenis kuih dari kalangan tart ie mempunyai jem di dalam pastry... berbentuk seperti bunga... kenapa diberi nama sekundang ? hanya harsa yang boleh menjawabnye.. huhuhu. tapi rasanya...ermmmm... sungguh lah mabeles... tetiap tahun musti order punya lah... kak emy must try.... - Awa

No comments:

Post a Comment

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign