Thursday, November 19, 2009

Kulim

last saturday, we all one family pegi kulim untuk melawat kawasan.. hehehe.. right after reunion kelas 2.01.direct dari restoren tupai2.. kitorang terus zoom ke utara.. malam tu singgah umah along kat nibong tebal..

pepagi ahad tu.. baru kami bertolak ke kulim.. so man bawak la kami tengok opis dia kat Mimos tu.. berdepan ngan Intel je rupanya..

pas tu kami uruskan sekolah anak.. memula gi sekolah tmn hitech tu.. cikgu tu kata pi PPD dulu..


ni lah pekan kat kulim tu.. sambil2 mencari.. sambil sight seeing la tempat baru nih...

so kami pun pi PPD tu.. sib baik member kami si eija yg mmg dok kat tmn keladi tu ada tolong tunjukkan jalan.. kalau tak mmg haru biru la nak carik.. heheh.. sebab mmg first time la kami masuk kulim nih.. lepas dapat signature kat PPD tu kami patah balik ke sk tmn hitech..

ni gambar sekolah sk tmn hitech..


kami dok carik gak umah yg sesuai untuk di sewa.. tapi time tu tak dapat memana pun.. insya allah weekend ni nak gi tengok lagi.. harap dapat la umah yg diidam2kan..

Thursday, November 12, 2009

iPhone

hah.. ari ni Man datang amek aku tengah hari tadi kat ofis untuk bawak aku gi KLCC nak tengok iPhone.. heheh..

actually dah lama dah dia nak beli iphone tu.. tapi aku selalu je menghalang.. heheh.. bukan ape.. macam mahal sangat la pulak tepon tu.. dan tak la satu keperluan yg amat sangat sebab tepon lain pun ada lagi.. hehehe..

anyway.. bila pikir balik.. since masa dia dapat bonus aritu pun dia tak beli ape2 pun untuk diri dia.. so aku rasa.. why not la.. beli je la..

so, we went to maxis centre klcc today.. tengok sket2.. dengar orang tu explain sket2.. aku pun tak concentrate sgt sebab kat situ bising gile. happening sunggoh.. tapi aku tau. man dah paham dah terms n conditionnya sebab dia dah survey dulu malam sebelum tu.. so lebih kurang je.. aku rasa tak sampai 30min pun kot.. kitorang pun buat pre booking.. byr rm200.. heheh. tapi nak dapat tepon tu paling cepat will be in 2 weeks time.. hahahah.. paling lambat lagi 45 hari.. peh.. punye la lama.. there are 22k people yg dah pre booking iphone.. menurut staff tu la.. ramai betul.. hehehe..

anyway.. kitorang booking gak.. kene tahan sabor la.. 2 minggu nih.. hehehe.. iphone punye pasal..

layan gambar iphone tu.. tengok selalu cam berkenan la pulak.. hehehehe

Wednesday, November 11, 2009

Kulimfornia

hehehe.. a new word! i'll be moving to Kulimfornia for good..

as for today, kami dah pi sekolah along angah ambik borang pindah sekolah.. have to send it back to the school ASAP so that diorang boleh proses semua benda.. and bagi balik kat kami.. after that we have to send the forms and everything ke sekolah di Kulimfornia.. pas tu tunggu la whether along angah diterima masuk ke tak..

kat sana ada 2 sekolah.. SK Taman Kulim Hitech or SK Tunku Abdul Malik.. kalau sk kulim hitech tu.. katanya dekat aa ngan kawasan perumahan yang kami cadang nak sewa tu..

after gi sekolah tadi.. kami gi Maybank pulak.. pasal housing loan pulak.. kami apply to reduce the interest rate.. alhamdulillah kurang la jugak dalam rm200.. berbaloi la tu kan.. anyway.. quite frustrated sebab application for HSBC Housing Loan-i tak approve.. dia nye benefit lagi best.. lagi byk kurangnya for sebulan if dapat this housing loan.. tapi nak buat camne... gaji kecik tapi utang keliling pinggang, bank pun takut nak approve.. anyway.. 2 things has been accomplished for today..

next week man nak buat medical checkup.. now, this is another dilemma.. Man tak sure nak declare dia ada diabetes ke tak in the medical form.. hehehe.. dah tanya few frens.. memula suruh declare je.. but then bila man tanya.. what if because of this declaration, dia tak diterima bekerja? and man dah pun tender with his old company.. so how? last2 diorang kata terpulang pada man la nak declare ke tak.. hehehhee.. but to me.. the best is, just declare.. see how it goes.. tapi suspend la jugak kan..

enough for today nye accomplishment.. hehehe.. sambung esok..

Monday, November 9, 2009

tak sabar rasanya..

salam,
mmg rasa tak sabar nak meng war2kan pada member yg aku akan berpindah ke utara nun.. heheheh sape sangka kan.. bos aku tak tau lagi ni.. pekerja dia yang paling berdedikasi nak berenti kerja.. hahaha.. aku tak leh bayangkan macam mana muka dia bila aku bgtau aku nak berenti.. kesian gak sebab tak de yg experience yang akan tinggal.. yg ada pun will be budak practical and totally fresh grad.. tapi yg aku interview ari tu.. walaupun dia fresh tapi aku rasa dia boleh buat web development ni.. sebab dia pun biasa guna CMS Joomla.. sama la macam aku dulu masa memula join this company.. so aku harap dia pun akan cepat belajar dan berusaha..

ari ni aku ingat bos aku nak call to have a discussion.. tapi dia tak call pun.. kekadang geram gak.. depa ni ingat lagi ke tak depa ada staff ni.. hehehe...

anyway.. kalau esok bos aku tak call.. aku nak call and set date bila boleh discuss.. katanya depa nak drop 3 portal since tak cukup orang nak handle semua.. la nih dah ada 6 portal.. aku jaga 4.. 2 lagi bg kat part timer.. tapi tu la.. aku jugak la kene ambik tau semuanya...

harap2 bos bg aku keje part time dari umah.. secara online je la.. kalau tak boleh.. nampaknya mmg aku kene resign lah..

aku suka keje ni.. tapi aku rasa aku lebih suka berpindah tempat lain.. so ikut la.. kalau bos bg aku buat part time, so i'll continue with this job.. if not.. chow la.. ape tunggu lagi...

Thursday, November 5, 2009

i'm sick again

salam,
dah masuk 2 minggu tak sehat... memula tu.. batuk je.. pastu sakit tekak.. pastu melarat batuk, sakit tekak and selsema.. bila start selsema ni.. aku batuk berkahak.. hingus ijau.. batuk pun sakit dada.. pastu demam sket2.. sampai la ke hari nih.. sakit2 badan tu tok sah cakap la.. tak larat nak jalan... kemarin semalam ok lagi.. siang kat opis sakit gak tapi leh lagi nak bergerak.. bila malam mmg kesejukan yg amat.. tapi ari ni.. kat opis dari pagi sampai sekarang ni.. kesejukan teramat sangat.. dah tutup aircond, bukak tingkap.. dah pakai baju sejuk.. still menggigil sampai ke tulang.. nak jalan pun tak larat.. 2 3 orang tegur aku sakit ke nih? hehehe..
tak leh buat keje sangat.. rasa nak baring je.. ni menaip ni pun.. sambil bersandar.. aduh.. mmg tak larat la ari nih.. makan panadol.. macam tak de kesan ape.. beli nasik lemak sampai 2 bungkus.. ingat nak makan.. tapi sebungkus pun tak abis.. nasik lemak tu kecik je..rm1 sebungkus.. just imagine.. tu pun tak abis..

dah suruh Man balik cepat.. dah tak larat nak angkat kepala dah nih.. aduihhh....

Wednesday, November 4, 2009

We are moving!

Salam,
dah confirm today that we are moving to Kulim.. Man dah dapat offer letter from his new company.. so insya allah kami akan ke Kulim la nanti.. hheheh..

letih gak nanti nih.. ye la kan.. dengan anak2 nak sekolah nanti.. urusan rumah lagi.. dan pelbagai.. harap semuanya akan dipermudahkan...

and we will enter a new life in Kedah..

banyak nak kene settlekan ni before moving.. my small biz, my current job.. nak kene pikir gak tu..

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign