Thursday, October 27, 2016

blog berwajah baru...

bismillah.. tengok tajuk macam best.. tapi wajah tetap sama je.. yg baru nya insyaAllah pada isi blog.. Sebenarnya nak buat blog ni sebagai tempat rujukan segala resepi yg saya ada. Nak letak kat sini so that nanti senang nak rujuk balik.(tapi bergantung kepada kerajinan lah ya.. ) Macam la ada org baca blog nih.. kikiki.. InsyaAllah setiap resepi yg dikongsi di sini, yang saya dah buat dan cuba. Sekian

Monday, December 30, 2013

Resipi Melty Hersheys

 

Lama tak bersiaran. Hari ni try buat resipi yang kenalan FB bagi. 

Bahan A
500 ml uht whipping cream
250 ml non dairy whipping cream
100 ml susu pekat
* putar bahan A di atas hingga likat & pekat, (soft peak)
Bahan B
Nestum
Biskut Marie
Hershey's syrup (coklat atau Strawberry)
Cheddar Cheese
Chocolate Chips
Setelah siap putar bahan A, masukkan dalam bekas, lapis dengan biskut marie, hershey's syrup, nestum dan ulangi langkah sehingga penuh bekas. Atas sekali letak Hershey's syrup, parut cheedar cheese, tabur coklat chip.
* Bekukan paling minimum 4 jam.

 

photo 1photo 2photo 3

Sunday, October 6, 2013

Caramel Cake

This is my 2nd attempt of making caramel cake.. Dapat order from my neighbour..

photo (4)

Wedding cake and others

5/10 baru ni ada order from my neighbour untuk her son’s wedding..

Among the orders are 2 tier wedding cake, tartlets, cupcakes and brownies..

Alhamdulillah.. rezeki baby dalam perut.. lagi nak bersalin, ada order..

image

image_1

image_2

image_3

image_4

image_5

image_6

image_7

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign