Thursday, November 19, 2009

Kulim

last saturday, we all one family pegi kulim untuk melawat kawasan.. hehehe.. right after reunion kelas 2.01.direct dari restoren tupai2.. kitorang terus zoom ke utara.. malam tu singgah umah along kat nibong tebal..

pepagi ahad tu.. baru kami bertolak ke kulim.. so man bawak la kami tengok opis dia kat Mimos tu.. berdepan ngan Intel je rupanya..

pas tu kami uruskan sekolah anak.. memula gi sekolah tmn hitech tu.. cikgu tu kata pi PPD dulu..


ni lah pekan kat kulim tu.. sambil2 mencari.. sambil sight seeing la tempat baru nih...

so kami pun pi PPD tu.. sib baik member kami si eija yg mmg dok kat tmn keladi tu ada tolong tunjukkan jalan.. kalau tak mmg haru biru la nak carik.. heheh.. sebab mmg first time la kami masuk kulim nih.. lepas dapat signature kat PPD tu kami patah balik ke sk tmn hitech..

ni gambar sekolah sk tmn hitech..


kami dok carik gak umah yg sesuai untuk di sewa.. tapi time tu tak dapat memana pun.. insya allah weekend ni nak gi tengok lagi.. harap dapat la umah yg diidam2kan..

Thursday, November 12, 2009

iPhone

hah.. ari ni Man datang amek aku tengah hari tadi kat ofis untuk bawak aku gi KLCC nak tengok iPhone.. heheh..

actually dah lama dah dia nak beli iphone tu.. tapi aku selalu je menghalang.. heheh.. bukan ape.. macam mahal sangat la pulak tepon tu.. dan tak la satu keperluan yg amat sangat sebab tepon lain pun ada lagi.. hehehe..

anyway.. bila pikir balik.. since masa dia dapat bonus aritu pun dia tak beli ape2 pun untuk diri dia.. so aku rasa.. why not la.. beli je la..

so, we went to maxis centre klcc today.. tengok sket2.. dengar orang tu explain sket2.. aku pun tak concentrate sgt sebab kat situ bising gile. happening sunggoh.. tapi aku tau. man dah paham dah terms n conditionnya sebab dia dah survey dulu malam sebelum tu.. so lebih kurang je.. aku rasa tak sampai 30min pun kot.. kitorang pun buat pre booking.. byr rm200.. heheh. tapi nak dapat tepon tu paling cepat will be in 2 weeks time.. hahahah.. paling lambat lagi 45 hari.. peh.. punye la lama.. there are 22k people yg dah pre booking iphone.. menurut staff tu la.. ramai betul.. hehehe..

anyway.. kitorang booking gak.. kene tahan sabor la.. 2 minggu nih.. hehehe.. iphone punye pasal..

layan gambar iphone tu.. tengok selalu cam berkenan la pulak.. hehehehe

Wednesday, November 11, 2009

Kulimfornia

hehehe.. a new word! i'll be moving to Kulimfornia for good..

as for today, kami dah pi sekolah along angah ambik borang pindah sekolah.. have to send it back to the school ASAP so that diorang boleh proses semua benda.. and bagi balik kat kami.. after that we have to send the forms and everything ke sekolah di Kulimfornia.. pas tu tunggu la whether along angah diterima masuk ke tak..

kat sana ada 2 sekolah.. SK Taman Kulim Hitech or SK Tunku Abdul Malik.. kalau sk kulim hitech tu.. katanya dekat aa ngan kawasan perumahan yang kami cadang nak sewa tu..

after gi sekolah tadi.. kami gi Maybank pulak.. pasal housing loan pulak.. kami apply to reduce the interest rate.. alhamdulillah kurang la jugak dalam rm200.. berbaloi la tu kan.. anyway.. quite frustrated sebab application for HSBC Housing Loan-i tak approve.. dia nye benefit lagi best.. lagi byk kurangnya for sebulan if dapat this housing loan.. tapi nak buat camne... gaji kecik tapi utang keliling pinggang, bank pun takut nak approve.. anyway.. 2 things has been accomplished for today..

next week man nak buat medical checkup.. now, this is another dilemma.. Man tak sure nak declare dia ada diabetes ke tak in the medical form.. hehehe.. dah tanya few frens.. memula suruh declare je.. but then bila man tanya.. what if because of this declaration, dia tak diterima bekerja? and man dah pun tender with his old company.. so how? last2 diorang kata terpulang pada man la nak declare ke tak.. hehehhee.. but to me.. the best is, just declare.. see how it goes.. tapi suspend la jugak kan..

enough for today nye accomplishment.. hehehe.. sambung esok..

Monday, November 9, 2009

tak sabar rasanya..

salam,
mmg rasa tak sabar nak meng war2kan pada member yg aku akan berpindah ke utara nun.. heheheh sape sangka kan.. bos aku tak tau lagi ni.. pekerja dia yang paling berdedikasi nak berenti kerja.. hahaha.. aku tak leh bayangkan macam mana muka dia bila aku bgtau aku nak berenti.. kesian gak sebab tak de yg experience yang akan tinggal.. yg ada pun will be budak practical and totally fresh grad.. tapi yg aku interview ari tu.. walaupun dia fresh tapi aku rasa dia boleh buat web development ni.. sebab dia pun biasa guna CMS Joomla.. sama la macam aku dulu masa memula join this company.. so aku harap dia pun akan cepat belajar dan berusaha..

ari ni aku ingat bos aku nak call to have a discussion.. tapi dia tak call pun.. kekadang geram gak.. depa ni ingat lagi ke tak depa ada staff ni.. hehehe...

anyway.. kalau esok bos aku tak call.. aku nak call and set date bila boleh discuss.. katanya depa nak drop 3 portal since tak cukup orang nak handle semua.. la nih dah ada 6 portal.. aku jaga 4.. 2 lagi bg kat part timer.. tapi tu la.. aku jugak la kene ambik tau semuanya...

harap2 bos bg aku keje part time dari umah.. secara online je la.. kalau tak boleh.. nampaknya mmg aku kene resign lah..

aku suka keje ni.. tapi aku rasa aku lebih suka berpindah tempat lain.. so ikut la.. kalau bos bg aku buat part time, so i'll continue with this job.. if not.. chow la.. ape tunggu lagi...

Thursday, November 5, 2009

i'm sick again

salam,
dah masuk 2 minggu tak sehat... memula tu.. batuk je.. pastu sakit tekak.. pastu melarat batuk, sakit tekak and selsema.. bila start selsema ni.. aku batuk berkahak.. hingus ijau.. batuk pun sakit dada.. pastu demam sket2.. sampai la ke hari nih.. sakit2 badan tu tok sah cakap la.. tak larat nak jalan... kemarin semalam ok lagi.. siang kat opis sakit gak tapi leh lagi nak bergerak.. bila malam mmg kesejukan yg amat.. tapi ari ni.. kat opis dari pagi sampai sekarang ni.. kesejukan teramat sangat.. dah tutup aircond, bukak tingkap.. dah pakai baju sejuk.. still menggigil sampai ke tulang.. nak jalan pun tak larat.. 2 3 orang tegur aku sakit ke nih? hehehe..
tak leh buat keje sangat.. rasa nak baring je.. ni menaip ni pun.. sambil bersandar.. aduh.. mmg tak larat la ari nih.. makan panadol.. macam tak de kesan ape.. beli nasik lemak sampai 2 bungkus.. ingat nak makan.. tapi sebungkus pun tak abis.. nasik lemak tu kecik je..rm1 sebungkus.. just imagine.. tu pun tak abis..

dah suruh Man balik cepat.. dah tak larat nak angkat kepala dah nih.. aduihhh....

Wednesday, November 4, 2009

We are moving!

Salam,
dah confirm today that we are moving to Kulim.. Man dah dapat offer letter from his new company.. so insya allah kami akan ke Kulim la nanti.. hheheh..

letih gak nanti nih.. ye la kan.. dengan anak2 nak sekolah nanti.. urusan rumah lagi.. dan pelbagai.. harap semuanya akan dipermudahkan...

and we will enter a new life in Kedah..

banyak nak kene settlekan ni before moving.. my small biz, my current job.. nak kene pikir gak tu..

Tuesday, October 27, 2009

Abah dah discharge from hospital

salam,
alhamdulillah.. abah dah discharge from hospital yesterday.. my brother gi amek dia semalam.. but aku tak pegi lagi tengok dia kat umah...

ari tu masa gi lawat abah kat spital, ternampak jahitan kat dada and kaki dia.. just in a glance je.. tapi tu pun darah aku dah turun dah.. hehehe... pas aku turun, turn adik aku lak naik.. time dia.. doktor tu keluarkan dalam dada abah yg bersambung ke jantung dia.. nasib baik la time dia buat tu aku kat bawah.. so tak nampak la.. agaknya kalau ada situ.. mau kering darah aku tengok.. hehehe..

ape pun... alhamdulillah bersyukur pada Allah.. abah selamat menjalani pembedahan jantung dan sudah pulang ke rumah..

lepas ni nak kene bawak mak aku pulak ke klinik sebab dia dok ngadu kaki dia sakit.. hmm... dah lama nak bawak dia ke klinik.. tapi mak aku ni selalu tak mahu pegi klinik.. susah gak nak pujuk.. anyway.. harap this time dia nak la gi klinik..

2 new staffs

salam,
setelah bertungkus lumus bekerja sorang.. and my only staff berenti last friday, yesterday 2 practical student dtg menyerah diri.. hehehe.. pagi was introduction je.. tengah hari aku dah bagi kerja kat depa.. heheh.. tapi so far bagus la..

well.. 2 male staff.. hehehe.. muka leh tahan.. tak la muka tak siap kan.. tapi bebudak lagi la.. sebelum ni tak penah ada male staff.. semuanya pompuan... but this time.. semua male la pulak.. aku sorang je pompuan...

hopefully depa dua ni leh buat kerja.. so kurang la bebanan aku ditempat kerja ni.. leh release stress sket..

Moving Up North?

salam,
hmm... new change in life? are we going to settle down kat utara? anak2 kene tukar sekolah? new environment? tak de shopping complex yg gah macam kat KL? no more IKEA, IKANO on weekend? Giant, Tesco will be 10km away from home?

am i going to cope with this environment? hmmm.. mmg very new.. sebab all this while.. semuanya dekat to me.. nak gi giant senang, tesco senang... happening la kan dok kat KL nih.. but sometimes we need changes..

lately hubby actively looking for new jobs.. attended few interview.. and recently interview kat Utara.. so far.. positive feedback.. tapi still belum confirm lagi la actually.. but since day one dia dipanggil interview.. dok doa agar dapat keje tu.. so boleh la dok utara nun.. hehehe..

will know the results this few weeks la kot.. really hope that he will get the job.. so aku leh relax kat umah and concentrate with my own SOHO.. bestnyeee....

Thursday, October 22, 2009

Today's Checkup

salam,
ari ni gi checkup.. alhamdulillah.. dokter kata aku semakin baik.. wheezing dah kurang.. gatal mata and telinga pun mmg agak kurang la lam 2 minggu ni.. tapi doctor still continue on medication (symbicort) alaa.. inhaler tu la.. sekarang ni dia suh amik 2 path pagi and malam.. tapi kalau aku semakin ok.. dia suh amek sekali je..
and aku akan ada followup lagi la ngan doktor in december..

ari ni tak gi pun tengok abah kat spital.. akak aku tepon bagitau abah dah masuk wad lain.. dah kuar ICU dah.. tapi masuk wad lain pun still 2 orang je leh sekali masuk.. macam ICU la tapi taraf rendah sket la dari ICU.. hehehe..

Wednesday, October 21, 2009

Abah Condition

salam,
as of today, abah dah sedar and dah boleh bercakap. Aku masuk ICU pun sekejap je.. abah aku nampak la aku datang.. hehehe.. tak leh la nak lama lam ICU tu.. rasa macam darah semua dah turun.. rasa nak pitam.. tu yang masuk sekejap je tu.. tapi Man lama sket.. sebab masa aku kat luar borak2 ngan akak aku.. dia masih kat dalam.. bila dia kuar, dia kata yg buat dia lama tu sebab ayah aku nak pusingkan badan dia.. sebab bontot dah lenguh dok baring tegak je.. heheh.. so Man tolong angkat sket ayah aku la.. tu yg dia dok lama lam tu.. so, alhamdulillah la.. ayah aku dah stabil.. insya allah beberapa hari lagi dia akan dipindahkan ke wad biasa.. la nih kat ICU.. kene gilir2 2 orang je leh masuk.. kalau kat wad nanti.. leh la reramai masuk kot.. tapi kat spital serdang ni.. kanak2 bawah 12 tahun mmg tak dibenarkan langsung masuk ke wad melawat.. susah betul la..

Tuesday, October 20, 2009

Heart Surgery

salam,
17hb Oktober yg lepas, ayah aku masuk spital..mmg dia dijadualkan masuk spital ari tu.. and dia akan undergo heart surgery ni on monday 19 oktober.. so ahad tu.. kami ramai2 gi aa visit dia.. sebab pagi isnin tu early in the morning dia akan masuk OT.. so takut tak sempat so kami gi aa malam isnin tu.. ramai gak yang datang.. bila nak balik tu.. semua bersalam2an la..nangis2..

pagi tu actually akak and abang ipar aku dah jumpa dr yg nak buat surgery tu.. so dr dah explain pangjang lebar la kat dia.. and then diorang lak explain kat kami kat umah.. bila dengar tu.. mmg suspen gile la.. sebab mmg dr tu kata major surgery la.. bukan takat bypass je.. tapi tukar injap sebab injap ayah dah lemah.. but still dr nak monitor lagi.. if still ok.. tukar injap tu tak yah buat..

so semalam 19hb Oktober, ayah aku menjalani pembedahannya.. aku sampai hospital around kul 5 lebih.. adik aku kata ayah aku baru keluar OT.. now kat icu.. alhamdulillah syukur sangat2 ayah aku tak de apa2. bila kat icu tu.. boleh la kami tengok ayah.. tapi kene 2 orang je sekali masuk.. bila aku masuk tu.. ayah mmg tak sedar lagi.. wayar semua still penuh lagi kat ayah.. aku yg jadik pening.. ramai gak kat icu tu.. tengok kejap je.. aku kuar.. rasa pening semacam.. tu la aku ni.. mmg tak leh dok spital lelama..

by 7.30pm.. aku kuar spital.. sebab mmg time melawat pun dah abis.. tapi adik aku tunggu sampai sorang lagi adik aku dtg spital.. tukar shift.. hehehe.. akak aku balik umah ngan mak.. sebab husband dia anak 3 orang anak dia nak kene balik penang sebab depa ada exam ari nih..

so, alhamdulillah la.. ayah aku tak de ape2 complication.. sekang ni cabaran selepas operation la..

Jumpa Dr Lagi

salam,
last 2 weeks aku buat appoitment ngan DR pakar in athma or respiratory.. kat SJMC gak.. hehe.. so aku story la dari A sampai Z.. and dr tu tanya pasal environment kat umah, tempat keje pe semua.. dia kata macam ada something yg trigger asma aku nih.. sebab this thing happen lam setahun ni.. so dia pun cek pe semua.. dia kata mmg aku athma la.. tapi still leh kawal.. dia bagi aku ubat.. and salah satu nye adalah inhaler yg aku kene simpan lam beg tangan aku... hahaha.. selama ni dok tengok orang simpan inhaler lam beg.. now aku la pulak.. tapi so far tak la aku gunakan in between sebab Dr kata aku kene sedut 2 kali sehari.. pagi n malam.. tapi in between kalau aku tak leh nafas ke apa.. dia suh aku sedut gak.. but alhamdulillah takat ari ni tak de la aku guna in between.. ok la lagi.. tapi mmg aku selalu la sakit dada.. buat deep breathing tu mmg dada aku sakit la..

ari tu gi nengok ayah aku kat spital.. dr ada bagi dia satu alat ni untuk dia guna for deep breathing practice.. aku pun try gak.. mmg tak lepas.. ayah aku gelak kan aje.. sebab dia buat lepas.. aduhhh...

Medical Checkup

salams,
ari tu.. early september.. nekad pegi SJMC nak buat medical checkup. buat appointment with Dr yang check aku masa aku kene dok ward late last year.. so jumpa dia... aku cerita la yg aku nye coughing ni on and off start from early this year until now.. so dia check la pelbagai.. and aku mintak nak buat full medical checkup.. dr tu cakap aku ni worry lebih. anyway.. dia tanya aku.. "ok, sekang mana yg you sakit?".. hhehe.. aku pun cakap la... aku sakit sini, sini, bla bla bla.. ok.. dia pun isi form.. dia suh aku buat x-ray, ultra sound bagai.. amek darah sekali.. since aku pun puasa.. so ok la..

so, the same day.. aku buat la semua yang dia suruh tu.. tapi actually ct brain aku yg mintak.. heheh.. dr tu cakap aku ni lelebih lak.. and dia tanya berapa lama aku dok sakit kepala.. aku kata la dah lebih 10 thn.. pastu dia sengih2 dia kata ni migraine ni.. tapi still dia isi form gak la suh aku buat.. hehehe.. so seharian la aku kat spital tu.. tapi jumpa dr balik esok nye coz dah petang.. dr dah abis klinik.. so lepas buat semua tu.. aku pun gi la bayar.. kene la RM1K ++.. aduhhh... nak buat camne.. swipe je le...

so the next day.. gi aa jumpa dr.. this time Man ada sekali.. hehe.. dia nak dengar result checkup aku... so bila sampai spital.. kene gi lab dulu sebab nak amik result.. sampai situ.. nurse kata x-ray yang aku buat semalam tu cam blur.. kene buat sekali lagi.. hmm... bila aku masuk.. yg nak buat x-ray tu tanya.. "akak tau tak kenapa akak kene buat x-ray lagi sekali?" aku jawab la kata nurse kat depan dah bagitau.. tapi si mamat ni cakap gak.. dr yg tengok x-ray ni kata ada something kat belakang badan aku.. so dia nak buat x-ray lagi sekali with different position.. nak tengok ada apa.. bila aku dengar dia cakap macam tu.. rasa cam nak pitam.. rasa darah semua dah turun.. tapi sib baik tak bebetul pengsan.. so aku pun buat la x-ray lagi sekali..
dah siap semua tu.. aku pun naik la jumpa dr..
so dr tengok pe semua.. dia kata blood test aku semua ok.. cuma darah je la kotor sket.. so dia bagi antibiotik.. ct brain.. normal cuma ada sinusitis.. x-ray.. dia kata ada lebihan daging sket.. tapi tak de apa2.. and ultra sound breast.. dia kata ada ketulan.. tapi dia kata tu cyst je.. pastu dr tu membebel.. tu la.. you risau sangat.. tengok.. dari tak de ape2 sekarang dah ada.... aku sengih je la.. kurang2 aku tau la ada cyst kan.. nak kata tak sakit.. kekadang sakit gak.. hmmm.. tah la..
anyway.. dr tu kata.. dia suh aku treat aku nye sinus tu.. tu yg menyebabkan aku selalu batuk n selsema tak baik2 tu.. so dia suh aku jumpa ENT specialist..

Dr tu suh aku jumpa sorang Dr ni.. kat SJMC gak.. but aku decide to see another Dr kat Shah Alam.. Poliklinik je.. tapi the Dr situ mmg pakar ENT.. so malam tu jugak kami gi jumpa Dr ENT.. dia pun check idung.. pedihnya yg amat.. dia kata mmg banyak lendir.. and dia cek gak dada pe semua.. tup tup dia kata aku lelah.. aik.. dr yg pagi tadi tak cakap ape pun.. semua ok.. tetiba dr ENT ni habaq aku lelah.. hmm... so aku kene la sedas nebuliser.. yg selama ni anak2 aku je yg dok guna.. hahaha.. dah tua2 ni pun kene pakai nebulizer tu.. and dr tu bagi la aku ubat lelah..

so idup la aku ngan penyakit baru iaitu Asma/Athma..

Tuesday, October 13, 2009

cerita untuk sebulan

salams,
nampaknya my last post was in august.. hehehe.. that means it has been more than a month i did not update my blog.. tak de alasan untuk diberi... sendiri mau ingat la kan.. itu la akibatnya jika diri ini tak pandai nak menulis, tak pandai nak menyusun ayat dan tak pandai nak meluahkan kata-kata.. hehehe..

sebulan lebih ek.. terlalu banyak peristiwa yang berlaku.. menempuh bulan puasa, menempuh bulan raya, kerja, anak2...

anyway.. aku akan cite kan la sket2.. mana yang nak diceritakan.. bulan posa tahun ni.. cam tahun2 lepas jugak.. tapi kira ok jugak la.. sebab kebanyakan hari kami sempat sampai rumah dan berbuka dirumah.. tapi sempat2 pun.. bebetul nak maghrib la jugak sampainya.. anak aku yg 2 orang tu.. alhamdulillah berjaya berpuasa.. walaupun tak cukup 29 hari.. harith dapat 28 hari dan Irfan 27 hari.. ok la tu kan.. dari maknya ni ha.. hehehe.. diorang tak puasa pun sebab demam masa awal2 ari tu..

cukup posa sebulan.. kami pun beraya.. hehehe.. cam orang lain jugak la kan.. kali ni beraya di Kodiang, Kedah. Kami balik hari Sabtu pagi dalam pukul 2pg kami keluar rumah dari shah alam tu.. sungguh memenatkan sebab jalan jem. setiap kali nak melalui R&R, pasti pergerakan kenderaan yang ada cam semut.. bila dah lepas baru ok.. so.. boleh imagine la berapa kali R&R dari KL nak ke Utara nu... so kami sampai Kodiang dalam pukul 10pg.. aduhhh... konon2 nak balik malam tu.. leh la dapat diskaun 20% tu.. sebab diskaun tu in between 12am till 7 am.. dek kerana kami kuar dari hiway tu lam kul 9 lebih.. mmg confirm tak dapat la diskaun tu.. huhuhu..

as for raya.. cam biasa gak seperti tahun2 sebelumnya.. tapi yg harunya.. aku tak sempat siapkan baju raya anak2 dara ku.. kesian diorang.. sib baik tak berapa paham lagi.. heheh.. aku pakaikan diorang baju raya tahun lepas.. sedeh sebenarnya.. tapi nak buat camne.. tukang jahit amatur in de house.. tu pun tang leher tak sompek lagi nak jahit.. agaknya raya haji la kot leh pakai.. so hari lain pun cam biasa lah.. pi ziarah sana sini.. dan kami pulang ke KL hari Khamis..

satu la kenangan balik raya kali ni.. was aku pi ziarah kawan UUM yg lepas grad tak penah jumpa.. so aku carik balik umah mak dia.. and aku berjaya dapatkan no tepon dia.. so dapat la aku gi jumpa dia.. heheh..

so, hari kamis kami pun bertolak dari kodiang.. waktu tu dah petang gak la.. so budget sampai JAWI/Nibong Tebal lewat petang.. kononnya nak singgah umah akak aku kat nibong tebal tu.. namun rupanya akak aku and family dia dok beraya kat sg petani lagi tak balik2.. so kami pun meneruskan perjalanan ke Bukit Merah Lake town Resort la.. ape lagi.. tido la situ 1 malam.. mandi kolam pun kat apartment tu je.. tak ke mana2 pun.. dan lepas check out.. kami teruskan perjalanan.. sampai di simpang pulai.. ingat nak singgah umah makcik.. tepon2.. makcik dalam perjalanan dari kl.. baru sampai tapah.. hehehe.. so kami pun terus la perjalanan kami ke Cameron Highlands.. hehehe.. tido la 1 malam lagi.. mmg tak rancang semua ni.. semua main redah je.. sib baik la bilik penginapan no bad la.. walaupun rasanya 2 bintang ke tak de bintang langsung..

then, hari sabtu baru kami bebetul pulang ke rumah.. hehehe..

stop dulu la... kering lak tekak.. macam la aku bercakap.. anyway.. stop jap la..

Sunday, August 23, 2009

Jualan Hari Raya!

salam,
seperti tahun2 sebelumnya.. saya masih menjual kerepek, kek, kuih raya dan tahun ni saya tambah produk saya iaitu frozen food (karipap, pau, samosa etc..)..
boleh tengok kat my website.. http://www.harsa.biz




antara kuih raya yang mendapat sambutan setiap tahun adalah tart sekundang (RM25/50pcs) dibawah:


ada juga arabian nuts(RM25/50pcs)



jika nak order, boleh la log on ke http://www.harsa.biz

Ramadhan datang lagi

salam,
ramadhan sudah masuk hari kedua.. macam mana hari pertama? untuk anak2.. hanya yg sulung tu je yg dapat habiskan sampai berbuka.. itu pun letih memujuk.. bila dah petang je.. setiap jam dan minit bertanya bila nak berbuka.. sampai tertido..

as for my second son.. dia mmg tak puasa sebab demam sejak hari jumaat.... so mmg bagi dia makan ubat and all yg nak bagi dia kurang demam.. dalam keadaan sekarang ni mmg suspen bila anak2 demam nih.. bawak jumpa dokter pun dokter kata sekarang ni kalau demam susah nak baik.. so dia kata if demam still tak ok bawak gi spital..

as for berbuka.. buat simple je.. sebab cadangnya nak gi putrajaya berbuka di umah abang ipar.. tapi since anak dah demam ni berbuka kat umah je.. tak pegi pun bazar ramadhan.. so what i cooked was just goreng karipap frozen (actually for testing..sebab ni my sister yang buat jual - first time nak rasa)..

kurma and air carrot juice.. pastu goreng ayam and sayur sawi.. tu je lah.. heheh mmg simple gile.. but its ok for me and Man la.. tak tau la if dia komplen dalam hati.. hahahaha..

Friday, August 7, 2009

Monday, July 20, 2009

weekend

ni saja nak tunjuk photos of my pagar setiap weekend either sabtu or ahad.. sidai baju keliling pagar.. baju anak beranak yg dikumpul untuk seminggu.. hehehe.. ye la kan.. 6 orang ahli keluarga.. but tak de la sampai orang TAK nampak rumah tu kan...



Friday, July 17, 2009

Very inspirational...




Quote from Nadal:

"I have to accept my defeat as I accept my victories - with calm. I have to keep a cool head to try and analyse what I did wrong. I need to learn, and you learn more when you lose than when you win. I need to work on those points on which I wasn't good and from there try and do better for my next tournament. So this is not a tragedy, losing here. It has to happen one day. This is sport, and you can have victories or defeats. No one remembers defeats in the long run. People remember victories so I have to move forward and try and prepare the best I can."
-Rafael Nadal-
NO.1 tennis player who lost during the French Open

p/s: trying to be calm and cool

Tuesday, July 14, 2009

Dah lama tak update blog

salam diary,
kesian blog ni.. lama betul tak update.. bukan apa.. terlalu banyak nak diceritakan.. sampaikan satu cerita pun tak tulis.. huhuhu..

tak pe la.. lepas ni insya allah nak try tulis balik.. harap2 dapat istiqamah la..

Monday, May 4, 2009

Missing my hubby already

salam diary,

dah start miss my beloved hubby dah walaupun dia baru je pegi semalam.. huhuhu..
letih layan anak yang kecik sekali tu.. sket2 nak abi dia sket2 nak abi dia..

abi pegi lama pulak tu.. 2 minggu.. argghhh.. anyway.. doakan agar dia selamat pergi dan kembali ke pangkuan kami sekeluarga...

Tuesday, March 10, 2009

new project

salam,
syukur alhamdulillah.. more projects coming in.. ada yang nak system and some nak website.. moga berpanjangan rezeki yang Allah berikan.. ameen..

today is march 09

salam,
dah masuk bulan march dah.. last 3rd march was our wedding anniversary.. tak sangka hubby bagi bunga kat office.. with frame yang ada gambar kami berdua.. waduh.. happy.. alhamdulillah.. we have been together for 9 years now.. time flies so fast.. tup tup dah nak masuk 10 tahun dah.. harapan ku agar perhubungan kami akan kekal hingga hujung hayat insya allah..
sentiasa mendoakan agar perhubungan kami sentiasa diredhai dan diberkati.. amiinn..

Saturday, February 14, 2009

terlalu banyak yang berlaku

salam diary,
so many things happen from early january until today 14th february 2009. to list:
went for an operation for my sinusitus...
my daughter berjangkit ngan kutu.. seminggu kerjakan kepala dia baru clear..
involved in an accident yang tidak diduga.. myvi dila was a total lost.. for more details, leh tengok at norazman@blogspot.com
work, work and work...

Thursday, January 1, 2009

persekolahan 2009

salam diary,
hari ni pi sekolah anak2 nak settlekan mana yang belum settle.. ingatkan tak ramai.. rupanya berderet orang beratur nak beli buku.. so aku pun join sama la.. ingat nak beli for thn 2 n 3 terus.. tapi beli untuk thn 3 je dulu coz buku lama ada lagi.. cuma list for thn 2 tu depa dah abis.. so tak leh nak cek which books need to buy or not to buy..
kat situ je dah abis rm32.60..

lepas tu pi KAFA laks.. ramai gak orang.. tapi sib baik tak kene tunggu lama... so for thn 2.. the yuran is rm197.60 and thn 3, rm204.40.. banyak gak.. pastu amek buku tulis.. and then register for iqra'..
tak abis takat tu... registerkan pulak tadika untuk my daughter... rupanya the owner charge for nursery dah inclusive tadika.. alhamdulillah.. so tadi byr rm450 (300 for pendaftaran tadika) and lagi rm150 is nursery untuk 4 orang for the past 5 days trial... so monthly kene rm500 la untuk 4 orang tu.. 2 orang transit, sorang tadika, and sorang taska.. lepas kul 7 pm.. dah kira OT.. rm5 per hour.. hmmm..

so total today expenses untuk anak2 je mencecah rm900.00.. peh.. dasyat... tu tak campur baju sekolah, kasut sekolah, beg sekolah dan peralatan sekolah lagi tu.. tapi semua tu dah beli last week.. tapi kalau campur semua tu.. lebih rm1000 tuh...

tapi tak pe la.. for our children's future gak kan...

balik rumah.. kene cek lagi buku2 diorang.. ni pun alhamdulillah ada kawan bagi buku teks kafa anak dia so tak de la perlu beli buku teks kafa lagi.. kurang la sket...

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign