Monday, October 20, 2008

kemaruk berblog plak

salam diary,
now ni dok rajin plak nak menulis lam blog nih.. hehehe.. dah dapat hobi baru la pulak.. bukannya ape.. kekadang apa yang terbuku kat hati ni nak jugak diluahkan.. nak luah kat anak2.. depa tak paham lagi.. nak luahkan kat hubby.. cam benda remeh je.. sebab kite nak cite suka2.. nanti kang cite kat hubby.. jadik serius laks...

ari ni anak yg bongsu tu tak sehat.. dok "nak umiii.. nak umii" je dia.. letih.. tapi malam dia dah ok.. dah leh main n makan.. kalau tak.. minum susu je muntah... sian nengok...

lepas ni nak cite pasal anak2 lah..



No. 1
nama: Muhammad Harith Yusof bin Norazman
tarikh lahir: 2 December 2000 (bulan ramadhan)
time: kul 1 tgh hari sabtu..
tempat lahir: Pantai Medical Center, Bangsar
dokter yg menyambut: Dr Norashikin Mokhtar
dokter baby: Dr kamaruddin
pemberi nama: harith- wan shah alam ngan yusof - tok kodiang.. kami tambah muhammad je..
panggilan: harith (panggilan org shah alam), yusof (panggilan org kodiang), abg long panggilan kami anak beranak..





No. 2
nama: Muhammad Irfan bin Norazman
tarikh lahir: 9 December 2001 (bulan ramadhan)
time: kul 3 pg tak ingat hari apa....
tempat lahir: Pantai Medical Center, Bangsar
dokter yg menyambut: Dr Norashikin Mokhtar
dokter baby: Dr kamaruddin
pemberi nama: tok kodiang tanya mufti perlis.. dia yg bagi nama irfan.. muhammad tu cam besa kami la yg bagi..
panggilan: irfan, abg ngah panggilan kami anak beranak..




No.3
nama: Nur Khadijah Sufiah binti Norazman
tarikh lahir: 18 Oktober 2004 (bulan ramadhan)
time: tepat waktu berbuka puasa.. lagi 4 hari nak raya.. org azan je.. dia keluar.. hehehe
tempat lahir: Pantai Medical Center, Bangsar
dokter yg menyambut: Dr Norashikin Mokhtar
dokter baby: Dr kamaruddin
pemberi nama: abi ngan umi dia.. tak tanya dah orang lain..
panggilan: sufiah, kakak panggilan kami anak beranak..




no. 4
nama: Nur Fatimah Nabihah binti Norazman
tarikh lahir: 28 Jan 2006 (bukan bulan ramadhan)
time: tak ingat
tempat lahir: Pantai Medical Center, Bangsar
dokter yg menyambut: Dr Norashikin Mokhtar
dokter baby: Dr kamaruddin
pemberi nama: umi abi..
panggilan: nabihah, biya, adik panggilan kami anak beranak..


first baby ni.. mmg suspen la.. jatuh sket pi klinik.. and rasanya.. harith la yang paling kerap jatuh katil.. hehehe.. sib baik tak tinggi katil tu.. and harith jugak la yg pernah terkunci lam bilik kat umah wan shah alam... masa tu geram ngan dia.. biarkan dia lam bilik and tutup.. tetiba dia pi tekan lock.. pastu dia tak reti nak bukak pintu tu.. apa lagi.. wan dia pi amek tukul pecahkan pintu tu.. langsung wan dapat pintu bilik baru.. hehehe... yg lain ada gak jatuh katil.. tapi idak le sampai bawak gi klinik.. harith je dapat special treatment.. hehehe.. maklum la.. first baby...

harith masa kecik selalu sakit.. tapi tak penah duduk ward pun... irfan laks.. jarang kene.. tapi masa dia umur setahun.. dia sakit sampai masuk ward.. and kebetulan time tu aku tak de kat mesia.. outstation.. so abi dia la yg jaga.. ala.. tapi jaga apenye.. maid ada masa tu.. so maid la yg dok spital berganti ngan wan dia.. and masa ni mmg bila sakit.. bawak dia ke klinik mahal la.. sebab mmg terus jumpa pakar.. tapi adik2 dia.. makin lama bawak pi klinik biasa je.. heheheh..

nabihah ni.. macam along dia la... penyakit pun menurun dari along dia kot.. kulit tak berapa cantik..

err.. stop sini dulu la... nanti sambung..

No comments:

Post a Comment

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign