Saturday, April 30, 2011

Wednesday, April 20, 2011

Tuesday, April 12, 2011

Moist Choc Cake

Ordered by kak zura…
014
Size: 2.5 oz souffle cup without chocolate ganache!
16 pcs for RM25

Wednesday, April 6, 2011

Red Velvet

Finally.. I decided to bake a red velvet cake.. actually dah lama simpan ingredients dia.. siap buttermilk pun import dari KL.. hehehe.. so, last sunday buat red velvet and kebetulan kakak from nibong tebal berkunjung.. so cam biasa la bila kami berjumpa.. cerita pasal cakes aje la.. hehehe..
but then, kek ni tak berapa menjadi.. dengan kata lain.. macam kek bantat la.. sebab dia tak naik elok.. and I know why.. sebab terlebih liquid.. masa masukkan buttermilk tu.. tak kacau/goncang kotak dia dulu.. so dia keluar air dulu.. so terlebih la..






See, not moist enough.. ala2 bantat gitu…

Moist Choc Cake

applying the technic yang dah belajar masa kelas buat cake ari tu.. using resipi from lea oven.. but I think I have to practice more.. a bit frustrated with the result.. masa siap tu.. rasa macam give up je.. apesal la masa buat ngan kak lea ok je.. tapi bila buat sendiri cam tak jadik.. rasa helpless je.. anyway.. kene kuatkan semangat.. I’ve already started this.. tak boleh separuh jalan.. hehehe..




and the 2nd time buat on the same day, buat lam cup cases.. rasanya dah jadik dah kot.. so ok la kan.. and I got orders for this choc moist untuk dibawa balik ke asrama..

16 choc moist cup cakes..

2nd attempt of Marble Cheesecake but 1st time for buttercake

Last week buat marble cheesecake for the 2nd time.. rupa sudah ada.. rasa pun ada.. but I think I have to melt the choc first before adding it in.. sebab kalau sagat aje the choc.. tak cantik la…
gave some to Sara as the day I baked tu was her birthday.. rezeki dia la dapat makan..


This time around, I’m trying to bake butter cake.. last week buat butter cake yg premix punye.. beli kat kedai Lea Oven. sedap.. especially masa masih panas..

Friday, April 1, 2011

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign