Sunday, October 12, 2008

As a full time house wife

salam,
i quit my last job on 31st aug 2007. so, dok umah jaga anak..bila kite kata kite tak keje, dok umah.. orang mesti kata.. bestnya dok umah or duit dah banyak.. so boleh la dok umah... hmmm.. ye ke best? to me best sebab leh jaga anak2 sendiri.. tapi sungguh memenatkan.. especially bila nak make sure umah kemas.. if tak bersih or kemas.. mata sendiri yang tensen.. tapi kekadang tu biarkan aje sepah.. tak larat rasanya nak dok mengemas je.. banyak pro n cons nye as a house wife ni.. terpulang pada memasing la..

ari tu ada sekali.. kaki sakit.. jumpa dokter.. dokter tengok dia kata kaki ni bengkak.. mungkin sebab banyak berdiri.. and dia siap cakap.. pi keje la.. kalau keje leh duduk je.. tak banyak berdiri.. kalau dok umah ni.. banyak berdiri n banyak kerja.. kite jadik letih.. hahaha... tapi mmg betul la kata dokter tu.. dok umah lagi banyak keje dari pi opis.. but no comment.. tengok mak2 kite dulu ok jeee.. lagi ramai anak2.. ok je depa kan... tapi wallahualam la camne keadaan umah tu.. hehehe... ni yg anak 4 ni macam kapal pecah dah.. kalau saya buat tak tau je.. pejam mata je.. masya allah.. saya pun tak sanggup nak tengok keadaan umah ni.. kite kemas depan, dapur sepah, kemas dapur, depan lak sepah.. tak sampai 5 minit kemas.. sepah balik... tang meja makan.. jgn cakap la.. baru je kemas.. ada balik pinggan ka cawan ka.. ada je yg berterabur (makanan) atas meja tu.. restoran open 24 hours la...

after a couple of months, in nov 2007, saya join MLM.. well.. dapat banyak jugak la.. cuma agak memenatkan... memerlukan commitment yg tinggi.. but mmg macam tu la if kite nak berjaya.. if bisnes conventional pun i think lagi hebat commitment yg diperlukan if kite nak bebetul berjaya... i cannot cope with it.. banyak halangan (alasan je nih)..but i continue for a few months.. mmg lumayan la..

eventhough dah jadik full time house wife.. tapi if ada yang memerlukan trainer especially untuk ajar subject IT, saya pegi juge.. ada la few tempat yang saya pegi mengajar.. 3 hari dapat rm1200 ok gak kan.. tapi ikut la.. bisnes ni kene banyak contact.. itu yang penting.. kalau tak de network.. susah sket la.. cite pasai bisnes ni under topik lain la kot..

and now dah october 2008.. i've been a full time house wife for 1yr and 2 months...

No comments:

Post a Comment

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign