Saturday, October 11, 2008

My job as a trainer

salam,
ni sambung balik cite dari 2005.. hehehe..
so in february 2005, i started a new job as an IT Trainer.. masuk keje je terus kene outstation ke sabah.. suspens gak.. tapi seronok.. seronok keje mengajar ni.. dapat bagi ilmu kat orang lain and at the same time kite sendiri pun meningkatkan ilmu kite..

masa tu kat kudat marina resort.. mmg resort tu sebelah pantai la.. kalau tak silap.. the last day of training (training tu was for 7 days and 6 nights).. ada amaran tsunami.. kan tsunami dec 2004 kan.. so cam baru lagi la.. kalau betul tsunami tu, kami la dulu yang kena.. tapi that time macam tak risau pun... tah la.. agaknya ngantuk sangat.. so tido je.. tapi dengar cite ada 1 girl ni (government staff) yg observe our training ni tak tido langsung.. ketakutan.. dia dok kat lobby je.. so my staff kene jaga dia.. hehehe.. sib baik i dah tido..

bekerja di KL and particularly kat this company, mengajar saya banyak perkara.. social life, traffic jam life.. and so on..

so, working with this company mmg seronok.. best.. susah nak dapat aa keje macam ni di tempat lain.. but unfortunately.. i have to quit disebabkan masalah MAID.. haaaa.. ni cite maid ni.. banyak kesahnya.. tapi.. tak yah dikenang la pasal maid nih... so.. because of the maid.. saya resign 24 hours notice.. walaupun berat hati nak resign.. tapi memikirkan anak2.. i quit.. husband pun bagi..(dia mmg suka la..)..

so, i jobless again for the third time.. hmm.. orang lain keje kat 1 tempat tu sampai berbelas tahun.. but saya dah tukar2 keje.. tu la kan.. ketentuan tuhan.. aku pasrah..

and now here i am.. tak keje.. jaga anak.. and tak carik pun keje lain...

No comments:

Post a Comment

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign