Thursday, June 9, 2011

Chilled Oreo Cheesecake

Actually kak intan nak order chilled strawberry cheese cake but her daughter tak berapa suka strawberries.. so I suggest oreo cheesecake.. walaupun first time buat ni.. hehehe.. hope they like it.. agak messy sket.. first time orang order nak tulis2 atas kek tu kan.. heheh.. menggigil you..
Chilled Oreo Cheesecake
Size 6” and 8”
RM45 and RM65

Wednesday, June 1, 2011

Everything…

Dah lama juga tak menulis.. bukan apa.. sesekali demam, batuk dan selsema datang, menyerang satu family.. mula2 Nabihah kene.. kemudian abang long, pastu aku, and then kakak and last sekali abi.. yg tak kene is angah.. mungkin sebab dia dah kene benjol kat dahi tu.. so dah siap2 makan antibiotik.. so dia sorang je yg tak kene.. so mmg semua kerja stop.. mengharapkan hubby.. order for cookies pun sib baik sempat diadunkan.. tinggal hubby bentukkan and bakar.. alhamdulillah.. manage to buat 4kg of double choc cookies..

and yesterday, baked a 2.5kg cotton cheese cake for kak aishah.. masa memula kak aishah order.. rasa senak perut.. dah la baru nak start jual.. pastu kak aishah terus order 2kg punye cake.. tak ke gelabah dibuatnya.. first time plak tu nak buat kek lebih dari 1 adunan.. so atas semangat nak buat kek, I just made it.. and hantar ke office kak aishah tadi.. jenuh jugak mencari office dia.. eventhough ada GPS.. tapi tak reti guna! buat malu company je.. tu la.. bila ngan hubby guna GPS tak nak amik pot.. kan bila nak guna sendiri tak reti.. nak nangis rasa tadi bila carik tak jumpa.. last2 buat the conventional way.. calling2 je la bila sampai kat satu2 tempat.. dan rupa2nya.. aku dah lalu dah office kak aishah.. tapi tak perasan! geram betul pada diri sendiri… and bila balik tu.. rupanya jalan tu dah biasa aku lalui.. hahahaha.. teruknye.. dah lama tak drive sendiri.. tu la pasal..

sib baik la nabihah ada teman.. kalau tak mau aku balik aje tanpa menghantar kek tu.. hahahah.. harapnya kek tu sedap.. kalau betul sedap alhamdulillah.. kecut perut jugak bila kak aishah call and bagitau sat gi dia nak potong and makan kek tu.. takutttt… perasaan tu berbaur takut dan gembira.. takut kalau tak sedap tak seperti yg diharapkan.. dan gembira sebab aku berjaya menjual! heheheeh.. tah apa2 kan.. nak bisnes tapi takut orang beli..

aku harap, lepas ni akan ada banyak lagi order.. syok juga dapat buat kek ni.. I’m happy bila orang yang beli kek tu pun happy.. insya allah semoga kerja ku ini diberkati dan dapat menambah/menolong pendapatan kami sekeluarga…

this is the cake.. Cotton Cheese Cake

DSC01839

and thank you kak aishah for your support!

Cotton Cheese Cake

Ordered by kak Aishah from Butterworth.
DSC01837
DSC01839
Cotton Cheese Cake
Weigh: around 2.5kg
RM90

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign