Sunday, April 25, 2010

Support Muslim Product

 

Semalam gi shopping barang2 dapur.. macam biasa.. banyaknya beli barang2 kering la kalau pegi hypermarket nih.. selalu barang basah macam ikan, sayur beli kat pasar malam..

so semalam.. masa tengok2 barang tu.. kat bahagian tomato, cili sos ni.. aku selalu beli tomato, cili sos cap Life, Kimball.. tapi semalam aku terpandang cap Muslim Best.. hmm.. dah lama tau dah product nih.. tapi tak pernah try pun.. teruk betul… so semalam, aku bgtau Man.. this time nak beli product muslim best.. so, cili sos, tomato sos aku ambik muslimbest product tapi sos tiram and bbq sos aku tak jumpa product muslim best.. mmg nak support bebetul la produk yg diperbuat dari pengeluar muslim.. tapi man ada cakap.. ni betul ke product muslim.. kekadang nama je muslim best tapi bukan orang islam pun yang buat.. but ni nak rasa dulu.. heheh.. kalau tak boleh diterima tekak.. rasanya kene tukar yg lain kot.. tapi kalau ok.. insya allah akan istiqamah la beli produk2 muslim ni.. kurang2 niat tu ada kan!

tapi tu lah.. bila search internet.. tak byk pulak info pasal syarikat Muslim Best nih.. nak kene search lagi nih..

insya allah pas ni nak share la produk2 yg mmg dikenalpasti dibuat oleh orang islam.. antara yg aku dapat info dari internet:

Produk2 Jalen.. ala.. yang kicap tu.. hmm tapi kicap tamin pun islam punye kan? selain dari tu try tengok kohalal.com..  sardin pertima, tjacheez (produk cheese) – yg ni mmg kene carik sebab anak2 aku mmg suka sangat ngan cheese.. 

LOGO

mana yang kita tak de choice tu.. kene jugak la beli product lain.. tapi kalau tak perlu.. tak payah le beli pun…

Ramly Burger adalah produk wajib especially mince meat/chicken, frankfurter, nugget dsbnya.. nasib baik ada ramly burger nih..

logo

ok.. nanti kalau ada lagi aku jumpa kat internet.. aku habaq la naaa…

Sunday, April 18, 2010

18.4.2010

 

Hari ni Sports Day Tadika my daughter Nur Khadijah Sufiah.. buat kat Tmn Sejahtera kat Lunas.. kena ada kat situ kul 8.00am.. punye la kelam kabut aku.. ngan abang2nye.. ngan adiknye nak disiapkan.. dan memacam lah.. selalu kakak gi skolah lambat.. kekadang tu kul 8.30 baru pegi.. hehehe.. imagine la hari ni kene ada kat padang kul 8 yg kami sendiri tak tau kat mana padang tu.. hehehe.. first time la masuk area tmn tu..

tapi alhamdulillah.. senang je nak carik and kami tak la lambat sangat sampai sebab ada yg lagi lambat dari kami and acara pun lom start ape pun lagi…

so the event start around 9.00am ngan senamrobik for the parents.. siap buat poco2 tapi aku tak join la.. tengok dari jauh je..

then perbarisan.. haa. ni anak aku kene pegang sepanduk untuk Rumah Merah.. hehe.. dia kene pakai baju kurung dulu..DSC00150 DSC00151 DSC00152 DSC00153

dah siap perbarisan.. dah nyanyi memacam lagu and berikrar.. acara sukan pun bermula..

byk gak anak aku masuk acara.. tapi satu pun tak menang.. heheh.. and mmg pasukan merah tak menang langsung setiap acara pun.. hahaha.. kesian.. TAPI.. depa dapat johan untuk perbarisan terbaik.. hahaha.. tak tau la diorang ni menang sebab mmg pasukan dia cantik atau penganjur kesian sebab pasukan merah tak menang ape pun.. hehehe..

ni gambar anak aku in action.. heheh

DSC00171 DSC00177   DSC00186 DSC00187

but semua students dapat trofi.. so ok la.. tak la terkilan sangat kan.. yg johan perbarisan tu depa dapat hamper.. so mungkin esok depa agih2kan la kat sekolah..

dah abis acara bebudak.. acara mak bapak plak.. makan epal la.. lari dalam kain la.. pecahkan belon la.. biasa2 je lah.. dah abis semua then baru la penyampaian hadiah..

DSC00224 DSC00241

17.4.2010

Banyak aktiviti aku ari nih.. siang.. around jam 4.30pm, aku berada di Penang Golf Resort, Kepala Batas menghadiri reunion sekolah for northern chapter.. alhamdulillah dalam 20++ orang jugak lah yg hadir.. and from my batch ada la 5 orang.. ok la tu kan.. for first time gather2 nih..
my batch are Fadzila (fadhil), Azura(Zuera), Fatimah(Fetty) and Wan Zuraida(Oney).. yg mmg aku tak pernah jumpa sejak keluar sekolah ari tu are si fadhil ngan oney la.. for about 20 yrs ago.. pergh.. lama tu.. tapi mmg semuanya maintain lah.. hehehe..
food dia pun sedap2 gak.. ok la.. and alhamdulillah petang tu tak hujan.. tapi kat kulim lebat ya amat..
DSC00043 DSC00058 DSC00059 DSC00061 DSC00063 DSC00065 DSC00067 DSC00072 DSC00073 DSC00074 DSC00075
and lepas aku bergather2 ngan kengkawan sekolah dulu.. malam tu ada aktiviti barbeque pulak ngan jiran tetangga kat Tmn KTC nih.. depa ajak makan2 kat umah jiran yang baru berpindah rumah.. jiran tu actually sebelum ni dok lorong lain.. tapi pindah ke rumah yg lebih besar di lorong lain tapi dalam the same taman.. so.. kitorang plan la ramai2 sumbangkan duit and buat barbeque kat umah dia..
mmg best la bagi aku sebab masa ni la aku nak mengenali jiran2… walaupun aku dah jumpa selalu masa kat surau.. ni first time la aku lepak2 kat umah depa.. heheeh..
makanan mmg best.. sebab ada sorang jiran ni mmg suka masak dan dia la yg selalu jadik chef kalau masak2 nih… mmg sedap la.. malam tu kami bakar ayam, ikan, sotong, sosej di samping nasi goreng, mihun, kuih muih dan fruits.. sungguh mengenyangkan… alhamdulillah..
DSC00085 DSC00087 DSC00088 DSC00090 DSC00092 DSC00095 DSC00097 DSC00100 DSC00101 DSC00106 DSC00110 DSC00114 DSC00115 DSC00120 DSC00121 DSC00123 DSC00124 DSC00125 DSC00127 DSC00128 DSC00131

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign