Friday, February 12, 2010

Cuci-Cuci & Rehat-rehat

at about 9.00 am.. Dr Nahar (Dr yang operate Irfan) datang melawat.. dia bukak bandage operation tu..

time dr bukak tu.. aku rasa seperti jantung ku dihiris2.. aku yg kengerian.. tapi irfan mmg sunggoh macho.. di tengok nye aje.. tapi aku perasan muka dia mmg nampak suspen.. Dr mmg cakap irfan ni mmg tough and kuat.. tak takut.. and tak byk cakap… huhuhu.. tengok la sape maknya…

ni gambor yg sempat di ambek.. tak brani nak amek banyak2 sebab aku ngeri nak tengok lelama..

IMAG0500 IMAG0501 IMAG0502 IMAG0503

ni aku sambung lam tajuk yg sama je lah.. aku menulis kul 20:43.. malas nak bukak tajuk baru.. aku sambung je la sini…

ni bila dah petang2 tadi start boring.. anak aku ajak aku main chess… aku pun layan la.. main punye main.. aku kalah.. argghhh… terer gak anak aku main.. tak nak berputus asa.. aku ajak main dam aji plak.. lawan2.. nak akhir2 tu aku ingat aku leh menang.. tetiba anak aku menggunakan aji dia untuk makan aji aku.. adeh.. kalah lagi…

malam ni dah tak tau nak buat ape.. layan anak aku borak.. hai.. orang dok cakap dia tak banyak cakap.. jenis pendiam.. tapi malam ni anak aku borak sakan plak.. aku la pulak tak larat nak layan.. memacam dia cakap.. sampai topik pasal preknen women.. dia tanya.. orang mengandung 1 thn ek umi.. aku cakap tak lah.. 9 bulan je.. pastu dia sambung lagi.. abih umi ni.. lama dah tak ngandung2 pun.. dah lebih setahun dah..errkk.. dia ingat pompuan leh ngandung tetiba je ke.. ishk… pastu aku tanya dia lagi.. nape angah nak umi ngandung ke? dia sengih je.. pastu dia cakap.. abih tu nanti umi dah tua, abang ngah ada 4 orang je la ye adik beradik.. hehehe… paham pun… adehhh…

oh… ni gambar main dam aji petang tadi..

IMAG0505IMAG0506 IMAG0507IMAG0508

Thursday, February 11, 2010

Lagu yang menginsafkan

Lagu ni mmg menginsafkan.. actually dah lama aku dok tercarik2 lagu ni.. rasanya bertahun gak la.. bila dengar lagu lebih kurang lagu ni kat radio.. terngiang2 this song.. tapi mmg tak buleh nak recall the lyrics and the singer or even the title of the song.. tapi rentak dia tu ada la sket2 masuk.. but then mmg tak jumpa dah kat mana lagu ni..

but then one day, a friend forwardkan the excel file yang ada lagu ni ke egroups yang aku subscribe.. wah… bestnya.. akhirnya aku dipertemukan juga lagu ni.. best tak terhingga..

Favorite Song

 

ni kes ngah boring kat spital la nih.. semua blog, youtube aku surf… heheh..

 

this is one of my fav old song..

 

after operation

 

alhamdulillah.. on the 10 of february 2010, irfan went for operation of his wrist.. pagi rabu kami sampai kat klinik jumpa Dr dulu.. so dr terangkan serba sedikit and irfan dimasukkan ke ward.. tapi disebabkan belum ada bilik kosong.. irfan kene dok kat wad HDU/ICU.. mmg banyak kosong la ward ICU nih.. so tunggu la kat situ.. nurse pun ambik semua particulars and dr bius pun dah datang.. dia akan dibius seluruh badan lah.. hehe.. so at around 12.30 pm irfan dibawa ke OT.. dah masuk pe semua kami pun round la area spital ni.. saje je.. nak gi makan sekali.. sebab nurse kata lagi 3 jam la kot datang balik.. situ mmg ada tempat menunggu tapi kerus tak banyak.. tu yg kitorang gi tempat lain dulu..

 

so lam kul 3.30 kitorang naik balik ke OT.. mmg irfan tak keluar lagi dari OT…

lam kul 4 kot baru dia kuar and dia dimasukkan ke wad paed.. tingkat 4.. actually kiteorang nak masuk ke 2 bedded room tapi tak de kekosongan.. yg single room pun tak de.. so masuk je lah kat 3 bedded room je.. nak buat camne.. but its ok sebab dapat katil yg ujung dekat ngan tingkap.. cuma jauh la dari toilet.. but anyway..ok la kot..

 

so today, 11 feb, pepagi lagi irfan dah kira brape hari lagi nak stay sini.. hehe.. dr check tadi.. dia kata insya allah leh discharge on saturday.. and alhamdulillah dr kata alignment tulang tu dapat dibetulkan.. insya allah will back to normal la.. dr kata dia bukak keliling wrist dia.. tu yg boleh betulkan semua tu.. and irfan boleh pusingkan wrist dia cam biasa la nanti..

 

sib baik la nak CNY ni… so tak la dia tertinggal byk sangat belajar kat sekolah tu.. sebab most probably dia kene cuti lam 3 minggu.. tak pe la.. biar Umi dia yg ajar kat umah.. heheheh…

 

ni some pictures taken at the ward.

Tuesday, February 9, 2010

Fisio

 

got a tip from a friend on how to do fisio for my son lepas dia operation nanti..

1. genggam bola getah
2. gantung botol di jari
3. exercise grip bende
mcm grip sponge, grip toys etc.. infact.. ko bwk je masuk kelas kickboxing

Monday, February 8, 2010

Cerita Kakak

 

this is about my 3rd dotter..

dia dok main2 ngan adik dia.. and suddenly adik dia tertolak dia and kaki kakak terluka sket je.. tapi kuar gak la darah sket.. so kakak datang kat umi.. and bgtau kaki dia sakit.. sambil nangis2.. dia cakap.. akak tanak jadik cam angah.. akak tak nak potong kaki.. sambil nangis2 lagi.. lam ati aku.. nak gelak pun ye.. kesian pun ye.. nape lah dia dok ingat kaki dia nak kene potong..  agaknya sebab tengok tangah angah dia berbalut pastu pulak nak kene masuk operation (mmg dok cakap tangan angah nak kene potong).. hehe betul la kan.. operation tu kira macam potong memotong la kan.. hehehe.. so aku ape lagi… ambik kesempatan la.. habaq kat kakak.. “ha.. kalau tak nak kene potong.. pi kemas barang mainan tu and dok diam2 jgn main2 sangat” hehe.. dia terus pi kemas and duduk depan tiwi..

 

ha.. teringat satu lagi cite pasal my 3rd dotter ni.. dia ni mmg pelat sket.. ari tu ada tanya dia.. dah besar nak jadik ape? and dia jawab nak jadik “peturi”.. aku sengih je lah.. 2 3 kali tanya.. 2 3 kali la dia jawab dia nak jadik “peturi”.. dah betulkan pun still pelat gak.. tak kesah lah.. hehe..

but after few days.. dia cakap lagi.. and still aku betulkan supaya dia sebut bebetul.. and this time dia leh sebut.. just that dia kene sebut pelan2.. janji boleh sebut…

Ben-10 nak kene undergo OP

 

last saturday, we brought Irfan to KPJ Seberang Jaya.. sib baik senang carik.. ada GPS la katakan.. hehehe..

 

jumpa pakar orthopaedic (betul tah tidak ejaannya)… memula jumpa DR just tengok je tangan dia.. mmg nampak bengkok.. no further comment.. DR suh gi wat x-ray..

Kat sini mmg best lah.. patient tak yah bawak any papers pegi buat x-ray tu.. kalau tak.. kite sendiri kene bawak form tunjuk kat kaunter.. but this time semuanya online.. pegi kat imaging and terus tunggu je nama dipanggil.. bila dah x-ray.. naik balik ke klinik DR tadi tu.. mmg senang.. and bila jumpa DR, dia tunjuk result x-ray tu..

 

aduh.. mmg tulangnye sudah lari 45degree.. so DR kata tangan irfan kene operate.. bagi buang balik tulang baru yg dah tumbuh.. and luruskan balik tulang tu.. tu pun dia kata kalau dapat buat dalam 10-15% pun ok.. so meaning.. tangan dia takkan normal semula..

 

sedihnya bila dengar macam tu.. tu lah.. masa dia jatuh dulu.. tak terus bawak pi KPJ.. bawak ke hospital kulim ni je.. bila dah simen tangan tu ingatkan ok lah.. tup2 bila bukak simen.. tangan dia bengkok.. eii.. sedihnyaaa… ni dah sebulan lebih kejadian tu.. so tulang baru dah tumbuh.. dah terlambat nak buat ape2.. sorry irfan.. umi tak sangka leh jadik cam ni.. maaf banyak2…

 

so, hari rabu ni 10/2 irfan akan masuk ward early morning.. kene start puasa dah.. and insya allah at 2pm operation akan dijalankan.. hopefully everything goes well..

Tuesday, February 2, 2010

testing

ni testing guna live writer.. heheh..

 

my laptop baru kene format.. and we install windows 7 to my old laptop.. so 2 3 hari ni dok trying to adapt with the new environment.. tapi actually idak le alien sangat pun.. hehehe.. sebab aku kan sentiasa uptodate.. so ok la.. hehehe.. but the microsoft outlook nampak big difference la.. byk features baru..

 

and windows 7 ada sekali with sticky notes.. kalau dulu kene install gadget lain for sticky notes ni.. but for windows 7 dah ada sekali.. so senang la..

 

for microsoft office lak.. aku guna Office 2010.. haa.. tapi beta punye la.. hehehe.. weih.. os and office ni licensed punye tak.. ori.. bukan cetak rompak ye.. sebab hubby ada msdn nye id.. so dia leh guna la.. mmg entitled… so apa lagi.. guna la sebaik mungkin.. hehehe…

 

hehe… dah test.. mmg best.. senang la lepas ni nak berblog.. yeehaaa….

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign