Thursday, January 1, 2009

persekolahan 2009

salam diary,
hari ni pi sekolah anak2 nak settlekan mana yang belum settle.. ingatkan tak ramai.. rupanya berderet orang beratur nak beli buku.. so aku pun join sama la.. ingat nak beli for thn 2 n 3 terus.. tapi beli untuk thn 3 je dulu coz buku lama ada lagi.. cuma list for thn 2 tu depa dah abis.. so tak leh nak cek which books need to buy or not to buy..
kat situ je dah abis rm32.60..

lepas tu pi KAFA laks.. ramai gak orang.. tapi sib baik tak kene tunggu lama... so for thn 2.. the yuran is rm197.60 and thn 3, rm204.40.. banyak gak.. pastu amek buku tulis.. and then register for iqra'..
tak abis takat tu... registerkan pulak tadika untuk my daughter... rupanya the owner charge for nursery dah inclusive tadika.. alhamdulillah.. so tadi byr rm450 (300 for pendaftaran tadika) and lagi rm150 is nursery untuk 4 orang for the past 5 days trial... so monthly kene rm500 la untuk 4 orang tu.. 2 orang transit, sorang tadika, and sorang taska.. lepas kul 7 pm.. dah kira OT.. rm5 per hour.. hmmm..

so total today expenses untuk anak2 je mencecah rm900.00.. peh.. dasyat... tu tak campur baju sekolah, kasut sekolah, beg sekolah dan peralatan sekolah lagi tu.. tapi semua tu dah beli last week.. tapi kalau campur semua tu.. lebih rm1000 tuh...

tapi tak pe la.. for our children's future gak kan...

balik rumah.. kene cek lagi buku2 diorang.. ni pun alhamdulillah ada kawan bagi buku teks kafa anak dia so tak de la perlu beli buku teks kafa lagi.. kurang la sket...

No comments:

Post a Comment

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign