Saturday, January 22, 2011

Apple Crumble with Vanilla Ice Cream

Resipi: Jija
Petang tadi buat apple crumble.. dari semalam dah dapat resipinye.. tapi baru hari ni rajin nak buat..
DSC01454
Cara membuatnya:
Panaskan oven at 180 degrees
Cincang apple hijau (byk apple lagi best), buang kulit, susun kat bottom of casserole dishware (yg boleh masuk oven).
Pastu tabur gula perang muda on top, tabur serbuk kayu manis on top, sprinkle perahan oren, tabur dried cranberries, pastu tabur dried appricot yg dicincang, tabur campuran tepung dan butter (combine both without water, crumbly, dry) and then tabur almond flakes on top....
masukkan dalam oven, 20 mins.
kalau apple belum soft lagi, tambah la lagi berapa minit yg sesuai hehe.. pastu cedok and makan dgn eskem vanila...
by the way, cara buat yg atas ni copy from member tu.. but yg aku buat ni tak cukup bahan.. “perahan oren, dried cranberries, dried appricot" tak de.. aku gantikan dengan fruit mix and kismis.. tapi still rasa sedap..

No comments:

Post a Comment

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign