Thursday, March 11, 2010

Spare tyre

“Umi, eii ada baby la lam perut umi” sambil si kakak dok pegang2 perut aku nih.. addduuhhh… sikit2 ada baby.. sikit2 ada baby.. tapi aku sengih je kat kakak…

apa kaitan cite ni ngan spare tyre? hehehe.. aku teringat.. aku belajar perkataan ni masa aku kat skolah menengah.. yg buat aku tak leh lupa the word sebab cikgu english aku masa tu.. Miss Ho datang kat aku and cubit or picit lebihan perut aku ketika aku sedang duduk dalam kelas and bgtau ini lah yang dikatakan spare tyre!.. hoh.. lemak2 yang berlebihan kat perut tu, dalam bahasa inggerisnya kita panggil spare tyre.. alaa.. kalau kita duduk tu.. ada berlapis kan perut tu..(ni untuk mereka yang ada lebihan la..)..

kalau masa sekolah dulu pun dah ada spare tyre.. apetah lagi sekarang nih.. aduhhh.. mmg kene pegi gym nampak gayanya nih.. huhuhhu… tapi nasib baik la leh cover lagi… heheh hanya orang tertentu je yg leh tengok..

berbalik pada cite si kakak.. dia dok merengek2 nak baby.. nak tengok perut aku besar and nak tau macam mana dia penah satu ketika dulu dok lam perut aku.. sebab aku selalu bagitau dia yg dia pernah berada dalam perut aku nih…. tu yg perut aku boroi.. hahahaah.. dia nak pegang perut aku and nak rasa baby menendang2.. hmmm tah lah..

aku? pregnant again? well.. mmg teringin.. tapi bila pikir about my health nih.. macam tak larat.. but when i saw other babies.. macam best je la pulak.. bila dengar member cerita baby lam perut dia menendang2.. i missed that moment.. teringin nak ada lagi.. nak rasa lagi baby lam tummy… tapiiii…. kene pikir gak.. kang kalau ada tambahan kang.. sian plak kat kengkawan yang dok mengejar kita dari belakang.. hehehe.. but then.. cam nak ada baby lagi.. tengoklah camne..

till then..

2 comments:

  1. Best of luck Harsa, best of luck... hehehe

    ReplyDelete
  2. Harsa.. Sama la, cam teringin nak peknan lagi.. But to think of keje & bibik, atuk, Nenek yg jaga anak2, cam kena pikir byk kali. However since u are a home minister... Saya sokong usaha anda menambahkan produktiviti!!

    ReplyDelete

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign