Thursday, March 11, 2010

Mimpi

again pasal anak2 aku.. rasanya blog ni penuh ngan cite anak2 je la kot ek.. maklumla dah 24jam dok ngan anak2 je.. so penuh ngan cite anak2 la.. lain la kalau aku gi opis.. penuh cite opis je la kan..

ni pasal mimpi plak.. anak aku yg bongsu.. nabihah.. tetiba je terjaga awal pagi tadi.. kejut aku yang sedang melayan mimpi indah.. tengah syok2 mimpi tetiba.... “umi ape tu umi? kat situ tu.. ape tu?” aku lam keadaan mamai aku bgtau.. tu seluar abi la.. (seluar tu tergantung kat penyangkut baju).. seluar itam plak tu.. dah la biha.. tido la.. “biha tak leh tido la.. umi dengar tak? ape dia? biha dengar ape? umi tak dengar ape pun..(mata aku dah leh dibukak.. ) “ ada tu.. ada bunyik.. umi tengok kat kipas tu.. laju la kipas tu..” tak de ape la biha.. biha tido la.. “umi.. kita nak kene baca ape?” ok.. kita baca bismillahirrahmanirraahimm… bismillahillazilayadurru…. sampai abis la.. si biha ikut je.. pastu dia suruh aku peluk dia.. aku pun peluk je lah.. sambil tu peluk sekali bapak dia yg mmg tak sedar langsung tu… tapi biha still tak tido balik.. pastu aku tanya biha.. biha nape tak leh tido? biha nampak ape? “biha mimpi.. ada hantu.. bla bla bla..” aku pun dah tak ingat dah apa dia cakap.. maklumlah separuh sedar.. hehehe.... dah la biha.. tido lah.. tak de ape.. umi abi ade nih..

hmm… orang kata bebudak mmg leh nampak benda2 halus nih.. tapi sampai umur brape ye? adekah umor 2 thn kebawah? or 12 thn kebawah? or camne? aku rasa mesti si bihah ni mimpi ngeri kot.. sebab sampai boleh terjaga.. tak pun.. ooo.. baru teringat.. petang semalam tak silap aku depa ada tengok cite nenek kebayan kot.. ha.. ye la tu.. tengok cite hantu.. ishk.. tu la bahananya bila selalu tengok cite tah ape2.. hmmm..

till then..

p/s: ari ni macam tetiba rajin nak memblog pulak.. ni actually tengah menunggu baju kat washing machine.. nak bg abis basuh tu.. baru nak sidai and start my house chores lah.. hehehe… alasan…

1 comment:

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign