Monday, February 8, 2010

Cerita Kakak

 

this is about my 3rd dotter..

dia dok main2 ngan adik dia.. and suddenly adik dia tertolak dia and kaki kakak terluka sket je.. tapi kuar gak la darah sket.. so kakak datang kat umi.. and bgtau kaki dia sakit.. sambil nangis2.. dia cakap.. akak tanak jadik cam angah.. akak tak nak potong kaki.. sambil nangis2 lagi.. lam ati aku.. nak gelak pun ye.. kesian pun ye.. nape lah dia dok ingat kaki dia nak kene potong..  agaknya sebab tengok tangah angah dia berbalut pastu pulak nak kene masuk operation (mmg dok cakap tangan angah nak kene potong).. hehe betul la kan.. operation tu kira macam potong memotong la kan.. hehehe.. so aku ape lagi… ambik kesempatan la.. habaq kat kakak.. “ha.. kalau tak nak kene potong.. pi kemas barang mainan tu and dok diam2 jgn main2 sangat” hehe.. dia terus pi kemas and duduk depan tiwi..

 

ha.. teringat satu lagi cite pasal my 3rd dotter ni.. dia ni mmg pelat sket.. ari tu ada tanya dia.. dah besar nak jadik ape? and dia jawab nak jadik “peturi”.. aku sengih je lah.. 2 3 kali tanya.. 2 3 kali la dia jawab dia nak jadik “peturi”.. dah betulkan pun still pelat gak.. tak kesah lah.. hehe..

but after few days.. dia cakap lagi.. and still aku betulkan supaya dia sebut bebetul.. and this time dia leh sebut.. just that dia kene sebut pelan2.. janji boleh sebut…

No comments:

Post a Comment

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign