Monday, February 8, 2010

Ben-10 nak kene undergo OP

 

last saturday, we brought Irfan to KPJ Seberang Jaya.. sib baik senang carik.. ada GPS la katakan.. hehehe..

 

jumpa pakar orthopaedic (betul tah tidak ejaannya)… memula jumpa DR just tengok je tangan dia.. mmg nampak bengkok.. no further comment.. DR suh gi wat x-ray..

Kat sini mmg best lah.. patient tak yah bawak any papers pegi buat x-ray tu.. kalau tak.. kite sendiri kene bawak form tunjuk kat kaunter.. but this time semuanya online.. pegi kat imaging and terus tunggu je nama dipanggil.. bila dah x-ray.. naik balik ke klinik DR tadi tu.. mmg senang.. and bila jumpa DR, dia tunjuk result x-ray tu..

 

aduh.. mmg tulangnye sudah lari 45degree.. so DR kata tangan irfan kene operate.. bagi buang balik tulang baru yg dah tumbuh.. and luruskan balik tulang tu.. tu pun dia kata kalau dapat buat dalam 10-15% pun ok.. so meaning.. tangan dia takkan normal semula..

 

sedihnya bila dengar macam tu.. tu lah.. masa dia jatuh dulu.. tak terus bawak pi KPJ.. bawak ke hospital kulim ni je.. bila dah simen tangan tu ingatkan ok lah.. tup2 bila bukak simen.. tangan dia bengkok.. eii.. sedihnyaaa… ni dah sebulan lebih kejadian tu.. so tulang baru dah tumbuh.. dah terlambat nak buat ape2.. sorry irfan.. umi tak sangka leh jadik cam ni.. maaf banyak2…

 

so, hari rabu ni 10/2 irfan akan masuk ward early morning.. kene start puasa dah.. and insya allah at 2pm operation akan dijalankan.. hopefully everything goes well..

No comments:

Post a Comment

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign