Thursday, February 11, 2010

after operation

 

alhamdulillah.. on the 10 of february 2010, irfan went for operation of his wrist.. pagi rabu kami sampai kat klinik jumpa Dr dulu.. so dr terangkan serba sedikit and irfan dimasukkan ke ward.. tapi disebabkan belum ada bilik kosong.. irfan kene dok kat wad HDU/ICU.. mmg banyak kosong la ward ICU nih.. so tunggu la kat situ.. nurse pun ambik semua particulars and dr bius pun dah datang.. dia akan dibius seluruh badan lah.. hehe.. so at around 12.30 pm irfan dibawa ke OT.. dah masuk pe semua kami pun round la area spital ni.. saje je.. nak gi makan sekali.. sebab nurse kata lagi 3 jam la kot datang balik.. situ mmg ada tempat menunggu tapi kerus tak banyak.. tu yg kitorang gi tempat lain dulu..

 

so lam kul 3.30 kitorang naik balik ke OT.. mmg irfan tak keluar lagi dari OT…

lam kul 4 kot baru dia kuar and dia dimasukkan ke wad paed.. tingkat 4.. actually kiteorang nak masuk ke 2 bedded room tapi tak de kekosongan.. yg single room pun tak de.. so masuk je lah kat 3 bedded room je.. nak buat camne.. but its ok sebab dapat katil yg ujung dekat ngan tingkap.. cuma jauh la dari toilet.. but anyway..ok la kot..

 

so today, 11 feb, pepagi lagi irfan dah kira brape hari lagi nak stay sini.. hehe.. dr check tadi.. dia kata insya allah leh discharge on saturday.. and alhamdulillah dr kata alignment tulang tu dapat dibetulkan.. insya allah will back to normal la.. dr kata dia bukak keliling wrist dia.. tu yg boleh betulkan semua tu.. and irfan boleh pusingkan wrist dia cam biasa la nanti..

 

sib baik la nak CNY ni… so tak la dia tertinggal byk sangat belajar kat sekolah tu.. sebab most probably dia kene cuti lam 3 minggu.. tak pe la.. biar Umi dia yg ajar kat umah.. heheheh…

 

ni some pictures taken at the ward.

No comments:

Post a Comment

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign