Sunday, April 25, 2010

Support Muslim Product

 

Semalam gi shopping barang2 dapur.. macam biasa.. banyaknya beli barang2 kering la kalau pegi hypermarket nih.. selalu barang basah macam ikan, sayur beli kat pasar malam..

so semalam.. masa tengok2 barang tu.. kat bahagian tomato, cili sos ni.. aku selalu beli tomato, cili sos cap Life, Kimball.. tapi semalam aku terpandang cap Muslim Best.. hmm.. dah lama tau dah product nih.. tapi tak pernah try pun.. teruk betul… so semalam, aku bgtau Man.. this time nak beli product muslim best.. so, cili sos, tomato sos aku ambik muslimbest product tapi sos tiram and bbq sos aku tak jumpa product muslim best.. mmg nak support bebetul la produk yg diperbuat dari pengeluar muslim.. tapi man ada cakap.. ni betul ke product muslim.. kekadang nama je muslim best tapi bukan orang islam pun yang buat.. but ni nak rasa dulu.. heheh.. kalau tak boleh diterima tekak.. rasanya kene tukar yg lain kot.. tapi kalau ok.. insya allah akan istiqamah la beli produk2 muslim ni.. kurang2 niat tu ada kan!

tapi tu lah.. bila search internet.. tak byk pulak info pasal syarikat Muslim Best nih.. nak kene search lagi nih..

insya allah pas ni nak share la produk2 yg mmg dikenalpasti dibuat oleh orang islam.. antara yg aku dapat info dari internet:

Produk2 Jalen.. ala.. yang kicap tu.. hmm tapi kicap tamin pun islam punye kan? selain dari tu try tengok kohalal.com..  sardin pertima, tjacheez (produk cheese) – yg ni mmg kene carik sebab anak2 aku mmg suka sangat ngan cheese.. 

LOGO

mana yang kita tak de choice tu.. kene jugak la beli product lain.. tapi kalau tak perlu.. tak payah le beli pun…

Ramly Burger adalah produk wajib especially mince meat/chicken, frankfurter, nugget dsbnya.. nasib baik ada ramly burger nih..

logo

ok.. nanti kalau ada lagi aku jumpa kat internet.. aku habaq la naaa…

2 comments:

  1. Simplisiti cemana??? hehehehe...

    AE

    ReplyDelete
  2. simplisiti aku tak pakai la.. so tak de hal.. hehehe..

    ReplyDelete

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign