Saturday, November 17, 2012

Mixer

Sesungguhnya aku dalam dilema.. nak beli standmixer ni.. dari dulu dok aim KitchenAid(KA).. tapi macam terlalu mahal.. hari tu tengok KA ni kat umah kawan.. macam kecik plak.. rasa kalau buat 1 adunan boleh la.. kalau lebih macam tak muat je.. hehehe.. harga mahal plak tu..  so berallih arah.. tengok yang lain..

kat kedai Bagus Shah Alam ada jual mixer jenama SPAR.. first time dengar.. tapi cam menarik, besar dan banyak yg recommend jenama nih for industri la tapi nya... tapi macam bagak sangat la pulak.. berat nak mengangkatnya.. apa tah lagi kalau nak letak atas meja kaki empat yang tak berapa kuat tu.. so cancel.. tapi in terms of price.. mmg murah la banding ngan KA.. murah ada la lam 600-700 RM.. banyak tu.. leh beli sebiji bowl extra..  nak letak gambar tak leh la pulak.. tak leh nak copy dari website dia.. hehehe.. tapi ni aku bagi link kalau nak tengok gambar.. http://sparmixers.com/products/MA/sp-800.htm

pastu ada pulak member bagitau pasal mixer brand berjaya.. ni pun first time dengar.. hehehe.. maklumla… selalu dengar jenama KA, Kenwood je.. ni link untuk product berjaya.. mmg banyak choices lah.. http://www.berjayasteel.com/products_5.htm. Harga tak sure sebab kat website tak de harga.. tapi dengarnya cam murah gak..

 

yang kat bawah ni kMix yang aku teringin nak beli.. yang ni model KMX51. Harga lepas tolak member price is RM1999..

KitchenMachines-KMX51-800x600-2_300x225

actually dah pegi kedai SenHeng.. try satu product kenwood ni model KM336.. tapi dia punye tombol for speed mixing tu cam problem je.. ingat nak beli dah.. tapi bila try..cam musykil plak cara nak operate dia.. terus tak jadik.. then we go to another kedai SenHeng.. hehehe.. mmg suka beli kat SenHeng sebab kalau ada problem, leh je antar memana kedai senheng without resit pun tak pe sebab dah boleh online.. bg je kad membership tu.. pastu leh buat extended warranty..

so, last2 aku tak beli pun lagi.. hahaha.. susahnya nak decide.. tolonggggg!!!

p/s: ni bukan beli untuk kedai, tapi untuk diri sendiri di rumah.. nak beli kecik sgt takut nanti mana lah tau ada order masuk kene buat banyak.. tapi bila nak beli yg besar, cam tak sesuai la pulak nak letak kat dapur yang kecik lagi semak tu.. KA cam sesuai je letak.. hahaha..

No comments:

Post a Comment

Enhancement and Support by: HarsaWebdesign